5 Simple Techniques For νομικεσ πληροφοριεσ
5 Simple Techniques For νομικεσ πληροφοριεσ
Blog Article
Τροχαίο με πατίνι και δίκυκλο στη Λάρισα – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας
Η Τράπεζα όμως άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, γιατί θεώρησε ότι ήταν υπερβολικά τα επιδικασθέντα ποσά της χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής βλάβης των άνω δύο εταιρειών.
Συχνές ερωτήσειςΒρίσκεις εύκολα όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ
Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι τα ποσά για ψυχική οδύνη είναι, κατά κανόνα, μεγαλύτερα από εκείνα που επιδικάζονται σε περιπτώσεις “απλής” ηθικής βλάβης, διότι ο θάνατος είναι ένα βίαιο γεγονός, που δεν αλλάζει και μας στερεί αγαπημένα πρόσωπα και δημιουργεί μια συνεχή κατάσταση έλλειψης και στενοχώριας.
Σε οποιοδήποτε σημείο, κατά τη διατήρηση ή επεξεργασία των δεδομένων σας, διατηρείτε τα παρακάτω δικαιώματα, ενώ μπορείτε να υποβάλλετε και τα ανάλογα αιτήματα:
Διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίπτουμε αιτήματα που είναι αδικαιολόγητα επαναλαμβανόμενα, απαιτούν δυσανάλογες τεχνικές προσπάθειες ή έχουν δυσανάλογες τεχνικές συνέπειες, διακινδυνεύουν την ιδιωτικότητα άλλων ή είναι αδύνατο να υλοποιηθούν.
Περιστέρι: Τροχαίο με τρεις τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ
ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των διαδίκων τις δύο συναφείς αγωγές, που αναφέρονται στο σκεπτικό της απόφασης.
Οι απεγκατεστημένες ενημερώσεις θα εμφανιστούν ξανά αργότερα, όμως.
Ανατροπή νταλίκας στον Σκαραμαγκά – Κλειστή η εθνική οδός προς Αθήνα
Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δεμένα τα πλοία
κοντά στο Πυργί Αγρινίου και get more info συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Αγρινίου –
Το δικαστήριο της ουσίας, αφού δεχθεί ότι συνεπεία αδικοπραξίας προκλήθηκε σε κάποιο πρόσωπο ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη, καθορίζει στη συνέχεια το ύψος της οφειλόμενης γι` αυτήν χρηματικής ικανοποίησης, με βάση τους κανόνες της κοινής πείρας και της λογικής, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης, τις συνθήκες τέλεσης της αδικοπραξίας, τη βαρύτητα του πταίσματος του υποχρέου, το τυχόν συντρέχον πταίσμα του δικαιούχου και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των μερών. Συνεπώς ο προσδιορισμός του ποσού της εύλογης χρηματικής ικανοποίησης επαφίεται στην ελεύθερη εκτίμηση του δικαστηρίου της ουσίας. Η σχετική κρίση του δικαστηρίου της ουσίας, κατά μία μεν άποψη, που είναι η κρατούσα στη νομολογία, δεν υπόκειται στον έλεγχο του Αρείου Πάγου, αφού σχηματίζεται ύστερα από την εκτίμηση πραγματικών γεγονότων χωρίς υπαγωγή σε νομική έννοια, οπότε και δεν μπορεί να νοηθεί εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, είτε ευθέως είτε εκ πλαγίου.